Over Nova Vida

Nova Vida is ontstaan uit een stukje geschiedenis van de oprichtster: Esther van der Meer.

In het laatste jaar van de Hbo-Verpleegkunde, kwam Esther erachter dat ze alle vakken leuk vond, maar niet het hoofdvak: Verpleegkunde. Een lastige tijd brak aan. Met een klein maar sterk supportersteam van ouders, verloofde en docent, heeft ze haar papiertje gehaald.
Een zoektocht startte naar een baan die passend was bij Esther.

Na een flink aantal omzwervingen, teleurstellingen en moeite, heeft ze haar weg gevonden in de opleiding Learning & Development in Organisations. Alles wat met leren en ontwikkelen te maken heeft, paste bij haar.

Door deze opleiding kon ze al haar skills inzetten. Haar zakelijke kant, gecombineerd met haar creatieve kant. En daarnaast haar coachende manier van omgaan met mensen. In september 2019 kwam het idee voor een eigen praktijk om mensen te faciliteren in het zoeken naar hun authentieke IK.

Haar doelgroepen zijn divers

• De zakelijke markt voor loopbaan adviezen, loopbaanontwikkeling en re-integratie.
• De studenten van verschillende leeftijden (18 – 62 jaar). Het helpen structureren, het plannen en het reflecteren (de zogenaamde ‘meta-cognitieve vaardigheden’) liggen Esther heel goed.
• En de groep jongeren (van rond de 20 tot 35 jaar) die vastlopen met de issues uit het leven zoals relaties, inhoud en zingeving in je werk en leven, geldzaken, balans privé/werk, andere opleiding of andere zaken waar ze in vastlopen.

Het in beweging helpen van talent is de kern van Nova Vida.

Wat is Nova Vida niet

Nova Vida is geen therapeutisch centrum. De grens tussen coachen en therapie ligt altijd vrij dicht bij elkaar. Bij het intake gesprek wordt gekeken of er een onderliggende vraag zit die dieper gaat dan coaching en meer therapeutische begeleiding nodig heeft. Dit wordt dan ook besproken. Nova Vida heeft veel connecties met mensen die als therapeut werken en kan daarin ook doorverwijzen.

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op.

Over Nova Vida